ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ

English Language

Τεχνική AMIS - ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ

Μια πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική που ονομάζεται AMIS (anterior minimal invasive surgery) πρόσθια ελάχιστης επεμβατικότητος χειρουργική αποτελεί ένα βήμα εμπρός στο τομέα της ήδη επιτυχημένης ολικής αρθροπλαστικής.

Η τεχνική AMIS πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία πριν 10 χρόνια περίπου και ήδη πραγματοποιείται σε πολύ γνωστά ορθοπαιδικά κέντρα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Mε βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στο Διεθνές Συμπόσιο Αρθροπλαστικής Ισχίου και γόνατος, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2014 στο Λουγκάνο της Ελβετίας, οι επεμβάσεις έχουνε φτάσει τις 100.000 παγκοσμίως.

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ - Σύγκριση Κλασική με AMIS 01 ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ - Σύγκριση Κλασική με AMIS 03

Η τεχνική AMIS πραγματοποιείται ήδη από το 2005 στην Ελλάδα από τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αθανάσιο Π. Τσουτσάνη διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η AMIS γίνεται με μια μικρή τομή δέρματος αλλά το σημαντικότερο είναι ότι γίνεται σχεδόν ατραυματικά, χωρίς να χρειάζεται να κοπούν ή να αποκολληθούν μύες. Σε αντίθετη με όλες τις άλλες χειρουργικές τεχνικές, όπου είναι αναγκαία η τομή και αποκόλληση μυών, στην τεχνική AMIS η προσπέλαση επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων, απλά παρεκτοπίζοντας τους μύες, διατηρώντας ακόμα και τον αρθρικό θύλακο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:

Όπως σε όλους τους τομείς της χειρουργικής η τάση και η προσπάθεια είναι η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος με όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση στους ανθρώπινους ιστούς και αυτό επιτυγχάνεται με την τεχνική AMIS.

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ - Παχύσαρκοι
ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ - Ακτινογραφία
ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ Διάφορες Εικόνες