ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ

English Language

Βιογραφικό - ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ

Ο Αθανάσιος Π Τσουτσάνης είναι γεννημένος το 1961 και εργάστηκε ως τον Μάρτιο του 2011 ως αναπληρωτής διευθυντής της Β ορθ/κης κλινικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και σήμερα εργάζεται ως διευθυντής της ΣΤ Ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Υγεία.

Τέλειωσε την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της Ρώμης το 1988 με άριστα. Ειδικεύτηκε στην ορθοπαιδική χειρουργική στη Β ορθοπαιδική κλινική του Γενικού κρατικού νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς με διευθυντή τον κύριο Έξαρχου Ευάγγελο.

Μετά το τέλος της ειδικότητος και για 3 χρόνια συνέχισε να εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο ως ειδικευμένος ορθοπαιδικός με διευθυντή τον κύριο Έξαρχου και κατόπιν τον κύριο Α.Ασημακόπουλο. Στα πλαίσια αυτά εργάστηκε και ως εκπαιδευτής των ειδικευόμενων γιατρών της γενικής ιατρικής με αντικείμενο επείγοντα ορθοπεδικά προβλήματα και των φοιτητών της ιατρικής σχολής του πανεπιστήμιου της Πάτρας.

Έγινε Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών το 1999.

Διατέλεσε επισκέπτης λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης στην έδρα της ανατομίας το ακαδημαϊκό έτος 2000-2001.

Εξειδικεύτηκε στη φημισμένη πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Rizzoli στην αρθροσκοπική χειρουργική και στις αθλητικές κακώσεις με διευθυντή τον καθηγητή P.G Marchetti και διευθυντή τμήματος τον καθηγητή κύριο Marcacci. Το εν λογω νοσοκομείο συνεχίζει να επισκέπτεται μια φορά το χρόνο.

Είναι τακτικό μέλος της SIGASCOT (Societa Italiana di chirurgia del ginocchio artroscopia sport cartilagine e tecnologie ortopediche) και τακτικό μέλος της ICRS (International cartilage repair society).

Το 2005 εξειδικεύτηκε στο Παρίσι στη Τεχνική Ελαχίστης Επεμβατικότητος AMIS για την αρθροπλαστική του ισχίου από τον ορθοπεδικό χειρουργό F.Laude και τον καθηγητή Ε Leasur.

Το 2013 οργάνωσε στην Ελλάδα την πρώτη επιστημονική ημερίδα για την αρθροπλαστική ισχίου με τεχνική amis κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων ορθοπεδικών να γνωρίσουν την τεχνική amis και να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτυακής κάμερας ζωντανό χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε από τον Αθανάσιο Τσουτσάνη.

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ Διάφορες Εικόνες
\