Τεχνική AMIS - ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ

Μια πρωτοποριακή χειρουργική τεχνική που ονομάζεται AMIS (Anterior Minimal Invasive Surgery) πρόσθια Ελάχιστης Επεμβατικότητος Χειρουργική) αποτελεί ένα βήμα εμπρός στο τομέα της ήδη επιτυχημένης ολικής αρθροπλαστικής.

Η τεχνική AMIS βασίζεται σε μια κλασική χειρουργική τεχνική γνωστή από παλιά η οποία τροποποιήθηκε και με τη δημιουργία ειδικών εργαλείων τυποποιήθηκε από την Γαλλική πανεπιστημιακή σχολή σε τεχνική ελαχίστης επεμβατικότητος

Σήμερα πλεον πραγματοποιείται σε πολύ γνωστά ορθοπεδικά κέντρα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας και όπως ανακοινώθηκε στο Διεθνές Συμπόσιο Αρθροπλαστικής Ισχίου & Γόνατος, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2016 στην Ελβετία, οι επεμβάσεις έχουνε φτάσει τις 200.000 παγκοσμίως.
ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ - Σύγκριση Κλασική με AMIS 01 ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ - Σύγκριση Κλασική με AMIS 03

Η τεχνική AMIS πραγματοποιείται ήδη από το 2005 στην Ελλάδα από τον ορθοπεδικό χειρουργό Αθανάσιο Π. Τσουτσάνη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και πιστοποιημένο εκπαιδευτή της τεχνικης. Η AMIS γίνεται με μια μικρή τομή στο δέρμα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι γίνεται σχεδόν ατραυματικά, χωρίς να χρειάζεται να κοπούν ή να αποκολληθούν μύες. Σε αντίθετη με όλες τις άλλες χειρουργικές τεχνικές, όπου είναι αναγκαία η τομή και η αποκόλληση μυών, στην τεχνική AMIS η προσπέλαση επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων, απλά παρεκτοπίζοντας τους μύες, διατηρώντας ακόμα και τον αρθρικό θύλακα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:

Η λέξη AMIS (anterior minimal invasive surgery) στα Γαλλικά σημαίνει φίλος και εχοντας προσωπικη εμπειρια από ολες τις άλλες προσπελασεις του ισχιου (οπίσθια-πλάγια- προσθιοπλαγια) αποτελεί την πιο φιλική και ατραυματική τεχνική για την αρθροπλαστική του ισχίου. Η συγκεκριμένη τεχνική σέβεται τους ανθρώπινους ιστούς και επιτυγχάνει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με την μικρότερη παρέμβαση.

ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ - Παχύσαρκοι
ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ - Ακτινογραφία